Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Επιστολή μέλους του Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισίων Λέσβου

Προς τον κ.   Παναγ. Χαλκοδαίμων
Πρόεδρο Δ.Σ Συλλόγου Ανεμωτισίων Αθήνας
06/11/2017
                                                                                                        Αγαπητέ Πρόεδρε

Αποτέλεσμα εικόνας για χορωδιαΟφείλω να συγχαρώ την πρωτοβουλία του Δ.Σ του Συλλόγου Ανεμωτισίων της Αθήνας να δημιουργήσει  τμήμα χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού.
Συγχαρητήρια και για την επιλογή σας, ως δασκάλου, ενός διακεκριμένου μουσικού και δεξιοτέχνη του παραδοσιακού βιολιού, του συντοπίτη μας Βαγγέλη Σαραντίδη.
Εγώ από την πλευρά μου, σαν φίλος της μουσικής και ερασιτέχνης μουσικός, θα ‘θελα να προτρέψω τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας, να συμμετάσχουν ενεργά στην χορωδία, βεβαιώνοντας ότι θα αποκομίσουν πολλά οφέλη από αυτήν την συμμετοχή τους.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η συμμετοχή σε ένα χορωδιακό σύνολο προσφέρει:
Ανάπτυξη δημιουργικής σκέψης.
Κοινωνικοποίηση, αλλά και σύμπνοια, αφού συνεργάζονται όλα τα μέλη για κάτι συλλογικό.
Ανάπτυξη ακουστικών δεξιοτήτων: Οι χορωδοί μπορούν να ανιχνεύσουν καλύτερα το νόημα και τις πληροφορίες που λαμβάνουν υπό μορφή ήχου και να αντιληφθούν τις συναισθηματικές αποχρώσεις της.
Υψηλότερη αυτοεκτίμηση: Μία νότα, μία μουσική φράση, που θα κατακτηθεί σαν αποτέλεσμα της άσκησης και της επανάληψης, αρκούν για να χτίσουν  αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια.
Όπως είπε και ο δάσκαλος στην πρώτη συνάντηση, η συμμετοχή στην χορωδία που δημιουργείται, δεν προϋποθέτει να είναι κάποιος καλλίφωνος. Άλλωστε αυτό πρέπει να το κρίνει ο ειδικός. Προϋποθέτει μόνο αγάπη για το τραγούδι, για την παράδοση και για την πατρίδα μας.
Σκοπός της χορωδίας δεν είναι η διάκριση σε συναυλίες και σε θέατρα αν και γιατί όχι, αυτό θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον, όπως το πέτυχε και το χορευτικό μας. Αρχικός σκοπός και όραμά μας είναι η συμβολή στην διάδοση και η διάσωση του παραδοσιακού τραγουδιού με έμφαση σε αυτό της πατρίδας μας της Λέσβου και της Μικράς Ασίας.
Ελάτε φίλοι μου στην χορωδία, νιώστε την χαρά της συμμετοχής.
Με εκτίμηση
Στέλιος Παντελής



Δεν υπάρχουν σχόλια: