Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Κάποια στιγμή ήξερα ότι θα αναλάβω τα ηνία

Κάπου στην οδό Θουκιδίδου του Αλίμου συνάντησα τον Κύριο Δημήτρη Μητρέλλο στην καφετέρια του ᾽᾽Αγορά᾽᾽. Ομολογώ, ότι πάρα τις αυξημένες υποχρεώσεις του καταφέραμε να κάνουμε μια συνέντευξη για τον Ατρόμητο, μιας και είναι πρόεδρος της ομάδας. Πίνοντας καφέ σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον, κουβεντιάσαμε εφ᾽ όλης της ύλης για τα ποδοσφαιρικά νέα και τον ευχαριστώ προσωπικά για την άψογη φιλοξενία του.
Να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν. Από Μυτιλήνη, εδώ Αθήνα και συγκεκριμένα στα νότια προάστια. Επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης. Πείτε μου λίγα λόγια για εσάς.
Γεννήθηκα  στη Μυτιλήνη αλλά μεγάλωσα στο Παλαιό Φάληρο. Πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια. Οικονομικά κυρίως. Σε ηλικία 11 ετών έπαθε ένα ατύχημα ο πατέρας μου και οι υποχρεώσεις έτρεχαν. Επομένως, η μητέρα, η αδερφή μου, μαζί και εγώ βοηθήσαμε ώστε να επανέλθουμε οικονομικά. Μετά σπούδασα Ηλεκτρονικός Τεχνικός Υπολογιστών αλλά κατάλαβα, ότι δεν ήταν αυτό που ήθελα να ακολουθήσω. Αργότερα, ασχολήθηκα με επιχειρήσεις για κουρτίνες, χειροποίητα χαλιά όπου είχα φτάσει να έχω μια αλυσίδα 8 μαγαζιών. Για διάφορους λόγους, από το 2001 έως και σήμερα, αποφάσισα να ασχοληθώ με τον χώρο της εστίασης.

Πως προέκυψε η προεδρία για την Ομάδα του Ατρόμητου;

Τα καλοκαίρια πηγαίνω στο χωριό, οπότε ήξερα που βρίσκεται περίπου η ομάδα. Έχω τον ξάδερφό μου τον Ηλία Χονδρό, ο οποίος αναστήλωσε την ομάδα και πάντα ενημερωνόμουν από εκείνον. Κάποια στιγμή ήξερα ότι θα αναλάβω τα ηνία, καθώς είμαστε λίγοι αυτοί που αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Το καλοκαίρι του 2016, με ενημέρωσαν, ότι γίνονται εκλογές και εκεί ο Ηλίας μου ανακοίνωσε, ότι θέλουν να με κάνουν πρόεδρο. Κατάλαβα λοιπόν, πως είχε έρθει η ώρα που πρέπει να το κάνω και θεωρώ, ότι είναι και χρέος και δικό μου και του καθενός για τον τόπο του να προσφέρει κάτι που θα κρατήσει ζωντανό το χωριό.

Σε τι κατάσταση βρήκατε τον Ατρόμητο;

Ο Ατρόμητος ήταν, είναι και θα είναι μια ομάδα αρκετά συγκροτημένη, πειθαρχημένη και νοικοκυρεμένη. Γενικά από οικονομικής απόψεως είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ούτε χρέη, ούτε τίποτα. Ο προηγούμενος πρόεδρος λειτούργησε άψογα και είναι άξιος πολλών επαίνων.

Τι στόχους έχετε θέσει για το διάστημα που θα είστε πρόεδρος;

Η ομάδα του Ατρόμητου έχει περιορισμένη δυναμική γιατί η Ανεμώτια είναι ένα μικρό χωριό με 200 υπερήλικες κατοίκους.
Εμείς όμως θα κάνουμε την υπέρβασή μας μέχρι εκεί που μας επιτρέπεται. Δεν μπορεί να μπει στόχος για άνοδο στην κατηγορία. Ο σίγουρος στόχος είναι, ότι την ομάδα την παραλάβαμε 3η στην πρώτη κατηγορία και δεν πρέπει να την παραδώσουμε κάτω από την 3η θέση.
Επίσης, πρέπει να την παραδώσουμε με  μηδενικό χρέος και με ένα όνομα πάρα πολύ καλό που να μας κάνει να αισθανόμαστε υπερηφάνεια, όταν θα λέμε ότι είμαστε από την Ανεμώτια. Ειδικά αυτούς που ζουν στο χωριό πρέπει να τους κάνουμε ακόμη πιο υπερήφανους. Άλλωστε, τώρα ο Ατρόμητος, είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του χωριού μας. Οι φούρνοι, τα παξιμάδια, η κτηνοτροφία μας δεν υπάρχουν πια. Μόνο η ομάδα έχει μείνει. Εξαρχής ήταν στόχος να έχουμε ένα γήπεδο πράσινο και όχι μόνο για αγώνες αλλά και για έναν περίπατο. Επιπλέον, θέλαμε να φτιάξουμε τον περιβάλλοντα χώρο (φωτισμό, αποδυτήρια, τουαλέτες, κυλικείο, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις).
Για να γίνουν όλα αυτά συμβάλλαμε και εμείς σε κάποια από τα έξοδα. Τα διορθώσαμε όλα. Όμως για να βάλουμε πλαστικό τάπητα, εκεί χρειαζόμαστε κρατική βοήθεια. Έχουμε αποσπάσει τη δέσμευση του Δήμου, ότι μέχρι τις αρχές του 2018 θα υλοποιηθεί το έργο.

Ατρόμητος όνομα και πράγμα;

Το ατρόμητος είναι ένα πολύ παλιό όνομα και τον ονόμασαν έτσι από τον σύλλογο το 1936. Ξέρω πως στις κατηγορίες που παίζουμε, όταν ακούνε Ατρόμητο υπάρχει σεβασμός αλλά και φόβος. Επίσης, ξέρουν όλοι, ότι πρόκειται για μια ομάδα που δεν πρόκειται να τους κοροϊδέψει. Όποιος ασχοληθεί με την ομάδα δεν υπάρχει περίπτωση να προδοθεί από καμία πλευρά.

Η ομάδα αποτελείται μόνο από Ανεμωτίσιους;

Υπάρχουν 6 παιδιά από το χωριό μας στην ομάδα που είναι ενεργοί και όχι κομπάρσοι.

Ξεκίνησε καλά η αγωνιστική περίοδος φέτος;

Υπήρχε μια παραφιλολογία, ότι ήρθα να αναστατώσω το νησί, να ρίξω πολλά λεφτά. Όλα αυτά δεν ξέρω για ποιο λόγο βγήκαν, εγώ αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να δώσω μια καινούρια φιλοσοφία στην ομάδα μας. Φέτος η ομάδα έχει κάποιες διαφοροποιήσεις. Υπήρχε μία λάθος νοοτροπία, ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο προσπαθούν να κάνουν μεταγραφικές κινήσεις. Για να πάρουν έναν καλό παίκτη ζητάνε από την ομάδα του ένα πόσο ανάλογο με την αξία του παίκτη. Εκεί αναγκάζεται να δώσει η ομάδα λεφτά στην άλλη ομάδα για να τον ᾽᾽κλείσει᾽᾽. Αυτό όμως το οικονομικό κόστος αποδυναμώνει την ομάδα. Θεώρησα, ότι αυτοί που ιδρώνουν είναι οι ποδοσφαιριστές, οπότε τα λεφτά που θέλω να δώσω, θέλω να τα δώσω στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και όχι στην ομάδα που θα τον δώσει. Οι παίκτες έχουν τα έξοδά τους, την αξιοπρέπεια τους που θίγεται κάποιες φορές. Είπα λοιπόν, ότι αυτό από φέτος θα αλλάξει. Εγώ θα πλησιάσω τον παίκτη και δίνουμε τόσα, αν θες φρόντισε να αποδευσμευτείς από την ομάδα σου και έλα σε εμάς. Έτσι είχαμε την άνεση να πλησιάσουμε παίκτες και γι αυτό το λόγο υπήρξε η παραφιλολογία στο νησί για μένα.
Δεν πήραμε τους παίκτες που θέλαμε όμως αυτό που φτιάξαμε είναι πιο καλό από αυτό που είχαμε οραματιστεί. Κάθε εμπόδιο για καλό. Όλοι οι παίκτες μας είναι πάρα πολύ καλά παιδιά, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Φτιάξαμε μια ομάδα τεχνικά με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και έχουμε έναν από τους καλύτερους προπονητές πάνω στο νησί. Είναι στυλοβάτης της ομάδας. Ο χρόνος θα δείξει, ότι θα έχουμε ανοδική πορεία και θα βγούμε νικητές.

Ποια τα συναισθήματα για την Ανεμώτια;

Την επισκέπτομαι συχνά, τα συναισθήματα μου είναι πολύ έντονα. Με πιάνει κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω και όταν φεύγω στενοχωριέμαι.

Συνέντευξη από Μιχαέλλα Καρούτσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: