Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Μια εκδρομή στο όνειρο...!!!


Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ανεμωτισίων Λέσβου διοργανώνει 

  τη Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

 μονοήμερη εκδρομή  στο παραμυθένιο  Γαλαξίδι - Αράχωβα. 
Ωρα αναχώρησης 7.15 π.μ.

Στην καρδιά του Κρισσαίου Κόλπου, µόλις 15΄ από την Ιτέα, βρίσκεται αυτός ο ξεχωριστός παραθαλάσσιος οικισµός που αποτελεί ιδανικό break για όλες τις εποχές του χρόνου. Με νησιώτικο αέρα, αποπνέει ακόµη την αρχοντιά του παρελθόντος  µε φόντο τα δύο φυσικά λιµάνια, της Αγοράς και του Χηρόλακα.
 
Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα καταπληκτικά καπετανόσπιτα.Χρωματιστές προσόψεις, μαρμάρινες αψίδες γύρω από τις πόρτες, βοτσαλωτές αυλές γεμάτες πολύχρωμα λουλούδια, πέτρινα μπαλκόνια στολισμένα με τα παλιά ακρόπρωρα των πλοίων και κατακόκκινες κεραμοσκεπές συνθέτουν το παραδοσιακό γαλαξιδιώτικο αρχοντικό.
Μία ακόμα καταπληκτική βόλτα  είναι η μεγάλη παραλιακή περαντζάδα που ξεκινά από την ακτή Οιάνθης με τα περίφημα ταβερνάκια της και συνεχίζει απέναντι, στους πρόποδες του πευκόφυτου λόφου που ακουμπά στη θάλασσα. Εκεί, στο τελευταίο σημείο γαλαξιδιώτικης στεριάς που έβλεπαν τα καράβια φεύγοντας από το λιμάνι, έχει στηθεί το άγαλμα της γυναίκας του ναυτικού, που τα αποχαιρετά –ή τα υποδέχεται, αναλόγως πόσο αισιόδοξα μπορείς να ερμηνεύσεις το βλέμμα της. Εκτός από καταπληκτική πανοραμική θέα σε ολόκληρη την νησιώτικη πολιτεία του Γαλαξιδίου, το σημείο αυτό προσφέρεται και για τις τελευταίες δροσιστικές βουτιές του χρόνου, στις μικρές παραλιούλες που σχηματίζονται στα πόδια του λοφίσκου.




 Τον απογευματινό μας καφέ θα απολαύσουμε στη γραφική Αράχωβα σε υψόμετρο 950μ      στις πλαγιές του Παρνασσού.







Σας περιμένουμε όλους σε αυτή μας την εξόρμηση.  


Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στη Μυρσίνη  Χατζηδιάκου και στη Μαρκέλλα Μακρή.








Μακρή Μαρκέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: