Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Αξίζει να μείνουμε ενωμένοι ...!

Αγαπητοί μας φίλοι και συγχωριανοί,

Μας έφθασε η καλοκαιρινή ραστώνη και μαζί της έφερε την ξεκούραση, τη χαλάρωση και ένα ανασκούμπωμα για τα σχέδια του χειμώνα.

Κάνοντας έναν απολογισμό για τις δράσεις του συλλόγου μας, για το πόσο πιο κοντά μας έφεραν τον έναν στον άλλον (καθώς αυτός είναι ο κύριος σκοπός τους), καταλήξαμε ότι ναι, τα καταφέρνει μια χαρά, αλλά θα μπορούσε ο σύλλογος μας να γίνει ισχυρότερος, αν αφήναμε λίγο πίσω τα προσωπικά μας θέματα (που έτσι κι αλλιώς η λύση τους γίνεται πιο εύκολη όταν αλληλοϋποστηριζόμαστε και είμαστε πραγματικά κοντά στο διπλανό μας.
Αυτός ο ισχυρός δεσμός καλλιεργείται κυρίως μέσα από την ένταξη μας σε κοινές δράσεις, εκεί που το "εγώ" αφήνει το "εμείς" να πάρει τα ηνία.  Τέτοιες δράσεις προσφέρει ο σύλλογος μας μέσα από τα τμήματα της μουσικής και χορευτικής παιδείας.  Ιδιαίτερα, η δραστηριότητα της χορευτικής μας ομάδας, η οποία εδώ και 20 χρόνια προάγει και δημιουργεί πολιτισμό, χαρά, σχέσεις, φιλίες.  Στην απρόσωπη και αδιάφορη προς την ανθρώπινη υπόσταση εποχή μας, στην εποχή του Internet, της απομόνωσης και των "κατασκευασμένων" αναγκών μας, θα υπάρχει πάντα στην αντίπερα όχθη η μουσική, ο χορός και το τραγούδι που εδώ και αιώνες απαλύνουν τα προβλήματα μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε το πως, ίσως γιατί είναι πολύ απλά, κομμάτια της φύσης μας και γι αυτό τα λαχταράει η ψυχή μας.
Πέραν του χορευτικού τμήματος, το οποίο έχει επιδείξει μεγάλη επιτυχία, εκπροσωπώντας το χωριό μας επάξια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάνοντας γνωστή την παράδοση της πατρίδας μας και το χαρακτήρα των ανθρώπων της, θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά, το τμήμα της παραδοσιακής χορωδίας, το οποίο σημείωσε σημαντική επιτυχία πέρσι, αλλά θα θέλαμε να το γνωρίσετε περισσότεροι και να το υποστηρίξετε. Έτσι, μπορεί να ανακαλύψετε μία αγαπημένη ενασχόληση ή ακόμα και μία κλίση που δεν γνωρίζατε ή υποπτευόσασταν ότι έχετε. Τέλος θα προσπαθήσουμε να υπάρξει και τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, για αυτούς που θέλουν να προσεγγίσουν τη μουσική με συντροφιά ένα μουσικό όργανο.  Ελπίζω να κάνουμε όλοι στον εαυτό μας αυτό το δώρο, ας αφήσουμε τα χρώματα των ήχων να μας οδηγήσουν, να εκφραστούμε ελεύθερα μέσα από το χορό και τα μουσικά όργανα να μας συντροφεύουν σε αυτό το ταξίδι, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Είστε όλοι καλοδεχούμενοι, για τη φλόγα της Ανεμώτιας που σιγοκαίει στην καρδιά μας, αξίζει να μείνουμε ενωμένοι ... Ο μεγάλος Οδυσσέας Ελύτης το είπε..("Ο καθείς και τα όπλα του" είπε, Βλέπεις είπε, είναι οι Άλλοι και δεν γίνεται Αυτοί χωρίς εσένα και δεν γίνεται μ΄Αυτούς χωρίς, Εσύ")...
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισίων Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια: