Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Οι δράσεις του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας !








Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας αποσκοπεί στο να κινητοποιεί σε συλλογική κατεύθυνση αγρότες και κατοίκους της Ανεμώτιας πάντα προς όφελος του συνόλου και μόνο. 
Γενικότερα διεκδικεί την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο. Αυτό σημαίνει, πως δεν περιορίζεται  στα  αγροτικά θέματα αλλά ενδιαφέρεται έντονα για ζητήματα πολιτιστικά και αθλητικά.
 Δεν έχει ζητήσει ποτέ πιστοποιητικό πολιτικών ή κοινωνικών  φρονημάτων απο κανέναν,  θεωρώντας, πως κανείς δεν περισσεύει για τους στόχους που βάζει. Θεωρεί πως όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε αυτόν. Οικονομικά στηρίζεται αποκλειστικά σε συνδρομές των μελών του κάτι που πρέπει να διατηρηθεί για πάντα χωρίς ποτέ να συναινέσει στις επιδιώξεις εμπόρων, εταιριών ή κομμάτων.  
Η δράση του Αγροτικου Συλλόγου δεν περιορίζεται στο χωριό.










Για να επιτευχθούν κάποια αιτήματα και επειδή πάντα όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί, ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας μαζί μέχρι αυτη τη στιγμή με άλλους εννιά Αγροτικους Συλλόγους πλαισιώνει και ενισχύει την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. 
Στη νεοσύστατη Ομοσπονδία εξέλεξε με εκλογές 4 αντιπροσώπους. (Προσφατα στο 2ο συνεδριο της Ομοσπονδιας εκλεχτηκα συγκεντρωνοντας τους περισσοτερους ψηφους προεδρος της ελεκτικής επιτροπής).
Ενεργά οι συγχωριανοί μας έχουν πάρει μέρος σε συσκέψεις και συνελεύσεις  της Ομοσπονδίας σε Αγια Παρασκευή, Μανταμάδο και Μυτιλήνη και συναποφάσισαν τους τρόπους δράσης του αγροτικού συνδικαλιστικου κινήματος στο νησί. 
Το χειμώνα που πέρασε εκτός των άλλων μεγάλων πληγμάτων που δέχτηκε το νησί αντιμετώπισε  και την τρομερά επικίνδυνη ζωονόσο της ευλογιάς προβάτων.

Ο Αγροτικός Σύλλογος κινητοποιήθηκε έγκαιρα και πήρε μέρος σε πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις που έγιναν απο τις Κτηνιατρικές ή κρατικές αρχές. Πήρε μέτρα προστασίας συνολικά με απολυμαντικές τάφρους για όλους τους κτηνορόφους της Ανεμωτιας, διοργάνωσε ενημέρωση στην Ανεμωτια και το δελτιο τυπου που εξέδωσε ανακοινωνονταν ανα τακτά χρονικά διαστήματα απο  την ΕΡΑ Αιγαίου και ενημερωτικές εκπομπές. 







Γι αυτο, διαφορες άλλες ζωονόσους και διαφορες θεομηνίες έχει τοποθετηθεί δημόσια και εχει απαιτήσει την παρουσια του ΕΛΓΑ στις πληγησεις περιοχες είτε με επιστολές είτε δια ζωσης. 

Στις 20 Ιούνη έπειτα απο ένα δυναμικό Αγροτικό Συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη, ο Α.Σ.  συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε στη Γραμματεια Νησιωτικής πολιτικής μεταξύ εκπρόσωπων των αγροτων και της κυβέρνησης για τα προβλήματα των αγροτών. Στη τηλεδιασκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων,  ο Υπουργος κ. Κουρουμπλής,  υφυπουργος κ. Σαντοριναίος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιανελλης  του Υπουργειου Νησιωτικής Πολιτικής. 



Εκ μερους του Αγροτικου Συλλόγου και της Ομοσπονδιας.
Σταύρος Μαντατής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: